Google heeft een website geopend waarop het ddos-aanvallen wereldwijd realtime in kaart probeert te brengen. Ook kunnen op Digital Attack Map grootschalige distributed denial-of-service aanvallen uit het verleden bekeken worden.

Digital Attack Map toont een wereldkaart waarop recent uitgevoerde ddos-aanvallen worden gevisualiseerd. Ook kan via een tabel data over het soort aanval, de duur en de doelwitten worden opgevraagd. Ook informatie over ddos-aanvallen gericht op of afkomstig uit Nederland kan bekekenworden. Verder biedt de site links naar gerelateerde nieuwsberichten, terwijl een gallery terugblikt op grootschalige ddos-operaties uit het verleden.

De Digital Attack Map is een initiatief van think tank Google Ideas. De data over ddos-aanvallen wordt aangeleverd door Arbor Networks, een bedrijf dat zich richt op het beveiligen van netwerken. Het Big Picture-team van Google is verantwoordelijk voor de visualisatie van de data.

De initiatiefnemers zeggen Digital Attack Map te hebben geopend om het publiek te informeren over ddos-aanvallen en de gevaren van dergelijke aanvalsmethoden. Zo kan een ddos uit commerciële overwegingen uitgevoerd worden, maar ook om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken of om overheidsinstellingen te ontwrichten. Verder willen de oprichters naar eigen zeggen een discussie op gang brengen over hoe internet beter beveiligd kan worden tegen ddos-aanvallen.

http://digitalattackmap.com/embed#anim=1&color=0&country=ALL&time=15999&view=map

Reacties mogelijk gemaakt door CComment