Sitecom heeft bekendgemaakt dat de software voor zijn wificamera's vanaf woensdag niet meer zal werken. Dit heeft te maken met het faillissement van de leverancier van de software. Het gaat om vier camera's.

Sitecom meldt in een bericht op zijn website dat het gaat om de camera's WLC-1000, 2000, 3000 en 4000. Deze zijn beter bekend als respectievelijk de Mini, Twist, Dome en Outdoor in de zogenaamde Wi-Fi Home Cam-lijn. Het bedrijf zegt dat de camera's en de bijbehorende MyCam-apps 'met ingang van 31 januari definitief niet meer werken'. De app is dan ook niet meer de vinden in de appwinkels van Android en iOS.

Verder vermeldt Sitecom: "Om redenen die buiten onze macht liggen, is het externe bedrijf dat het softwareplatform van onze WiFi Home Cams leverde, failliet gegaan." Klanten die de originele kassabon nog hebben en de camera in de afgelopen twee jaar hebben aangeschaft, kunnen 'een garantieclaim indienen bij het verkooppunt'. Als de camera eerder is aangeschaft, is er volgens Sitecom een regeling waar klanten gebruik van kunnen maken.

Sitecom was niet direct bereikbaar voor commentaar. De twee recentste camera's, die Outdoor- en de Dome-varianten, zijn door Sitecom in de zomer van 2016 aangekondigd.

sitecom

Reacties mogelijk gemaakt door CComment