KPN integreert Push-To-Talk in het mobiele netwerk. Veel bedrijfstakken gebruiken portofonie, zoals openbaar vervoer, de industrie en de politie en veiligheidsdiensten. Met portofonie kunnen mensen snel communiceren tijdens acties waarbij coördinatie van een team medewerkers noodzakelijk is. Push-To-Talk is een paar jaar geleden geïntroduceerd als speciale communicatiedienst voor hulpdiensten.  In de tweede helft van 2018 wordt deze dienst geïntegreerd in het landelijke mobiele netwerk. De kosten voor afzonderlijke netwerken vervallen dan, er is alleen een maandelijks abonnement nodig voor de aansluiting en extra functionaliteiten.

KPN Push To Talk

KPN zegt als eerste aanbieder in Europa een landelijke Push-To-Talk dienst met quality of service te kunnen leveren. In combinatie met de dienst Priority Voice heeft de Push-To-Talk gebruiker voorrang op het mobiele netwerk. KPN Push-To-Talk maakt onderdeel uit van de ontwikkeling naar 5G. Het is een van de upgrades die in het mobiele netwerk worden doorgevoerd om diensten te kunnen lanceren die nog geen 5G zijn, maar wel zijn gebaseerd op onderdelen van de roadmap. 

Vanaf het tweede kwartaal van 2018  biedt de Push-To-Talk dienst ook meer functionaliteiten. Zo kunnen er dan via een app berichten verstuurd worden naar geconfigureerde groepen of contacten, eventueel aangevuld met foto- en videobestanden. Ook kan er via die app geografische informatie worden gegeven. 

KPN blijft zakelijke marktleider

De markt voor zakelijke diensten heeft te maken met enkele structurele trends die zorgen voor een omzetdaling. KPN publiceerde op 31 januari de cijfers van het vierde kwartaal. De omzet uit mkb-diensten kwam uit op 214 miljoen euro, de omzet van grote bedrijven op 284 miljoen. Nieuwe diensten brachten 40 miljoen omzet binnen. KPN Zakelijke Markt heeft 1,9 miljoen mobiele aansluitingen, daarvan zijn er 1.204.000 miljoen aangemerkt als mkb-klanten. Precies 1 miljoen daarvan is mobile-only. 

KPN blijft marktleider op krimpende zakelijke markt ondanks omzetdaling, meldde Telecompaper onlangs in het jongste kwartaalrapport over de zakelijke telecommarkten in Nederland, Telecom Business Market Insight 2017 Q3. KPN heeft ruim 50 procent marktaandeel, voor Vodafone en ruim voor de fusiekandidaten T-Mobile/Tele2. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment