Volgens een anonieme insider wordt de Samsung Galaxy S9 honderd Engelse pond duurder dan de Galaxy S8. Tevens zien we een aantal officiële Galaxy S9 hoesjes in levende lijve.

Vorig jaar kreeg de Galaxy S8 een adviesprijs mee van € 799. In Engeland ging het toestel voor £ 689 over de toonbank. Voor de Galaxy S9 doet Samsung hier, naar verluid, een flinke schep bovenop. En nu weten we ook hoeveel.

 

Galaxy S9 prijs

Een anonieme bron van Techradar zou hebben laten weten dat de Galaxy S9 £ 100 duurder wordt dan zijn voorganger. In de Engelse winkels moet het toestel dus maarliefst £ 789 gaan kosten. Vermoedelijk vertaalt zich dit alles in een vergelijkbare sprong van € 100 op Nederlandse markt, waardoor de 5,8 inch Galaxy S9 zo’n € 899 gaat kosten. Over de prijs van de 6,2 inch Galaxy S9 Plus komen we verder nog niks te weten, maar we gaan er vanuit dat deze eenzelfde sprong maakt, naar € 999 – inderdaad, net als de Galaxy Note 8.

Dat zijn flinke prijzen. Daarvoor krijg je dan straks een camera die – als het goed is – duidelijk beter is dan we tot nu toe in de Galaxy S8/Note 8 zagen. Ook de hardware wordt een flink stuk sneller, maar de accucapaciteit neemt bijvoorbeeld niet toe. Of dit resulteert in een telefoon die een dergelijke hoge prijs waard is, moet nog blijken als Samsung de beide S9 modellen op 25 februari officieel lanceert.

Hoesjes

Naast geruchten over de prijsstijging, zien we nu ook voor het eerst de officiële beschermhoesjes van de Galaxy S9 in beeld. Begin december waren wij de eerste die informatie opduikelden over de nieuwe hoesjes en covers voor de Galaxy S9. Een aantal daarvan zien we op foto en video.

Release

Zoals gezegd zal Samsung de Galaxy S9 (Plus) op 25 februari aan de wereld voorstellen. In de winkels liggen ze vervolgens mogelijk al half maart, al is dat nog niet bevestigd. Wil jij een mailtje van ons ontvangen wanneer de toestellen in Nederland arriveren? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Reacties mogelijk gemaakt door CComment