Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers naar buiten gebracht. En wat blijkt: achttien maanden na de release van Nougat is het de meest gebruikte versie. Android 8.0 Oreo klimt langzaamaan ook omhoog, maar heeft nog een lange weg te gaan.

Nougat meest gebruikte Android-versie

Vorige maand zagen we dat Android 7.0 Nougat Android 5.0 Lollipop voorbijging als de op één na populairste Android-versie van het moment en deze maand gaat Android 7.0 nog een stapje verder: het is nu de meest gebruikte Android-versie op alle geschikte smartphones en tablets. Deze Android-versie is met 1,2 procentpunt gestegen en heeft inmiddels 22,3 procent van de markt in handen. Android 7.1, ook Nougat, steeg met één procentpunt, waardoor die nu 6,2 procent van de markt bezet. Dat komt neer op 28,5 procent marktaandeel.

 

android

Daarmee gaat Android 7.0 Android 6.0 Marshmallow voorbij, die momenteel 28,1 procent van de markt in handen heeft. Ondertussen zien we dat Android 8.0 Oreo langzaamaan aan het stijgen is. Sinds februari is dat systeem naar 0,8 procentpunt gesprongen. Android 8.1 staat nu op 0,3 procent, waardoor Oreo officieel voorbij de één procent is gegaan. Lollipop, Android 5.0 en 5.1, heeft nu een gezamenlijk aandeel van 24,6 procent, terwijl KitKat het moet doen met twaalf procent en Jelly Bean is gevallen tot vijf procent marktaandeel.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment