Onderzoek van Kantar TNS wijst uit dat het aantal Nederlandse huishoudens dat cryptovaluta bezit, is gestegen naar 490.000. In oktober zei de organisatie nog dat er 135.000 huishoudens cryptovaluta in bezit hadden.

 

Kantar TNS schrijft dat het totale aantal bezitters van cryptovaluta hoger ligt, rond de 580.000, omdat er soms meerdere bezitters per huishouden zijn. De onderzoeksorganisatie meldt verder dat 75 procent van alle huishoudens met cryptovaluta deze in 2017 of nog in dit jaar hebben aangeschaft. In januari waren er in totaal 65.000 huishoudens die 'instapten', wat meer is dan in heel 2016. De organisatie zoekt de verklaring in de koersstijgingen die in het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden.

Ook het bedrag dat kopers gemiddeld aan cryptovaluta besteden groeide; zo besteedde bijna een kwart meer dan duizend euro. Zes maanden terug was dat nog 15 procent. Maakte bij de vorige meting nog ongeveer de helft van de bezitters winst met zijn aankopen, zijn dat er nu minder dan een kwart. Kantar TNS wijst erop dat het daarbij uiteraard om een momentopname gaat, omdat de koersen nog kunnen wijzigen.

Een laatste conclusie van het onderzoeksbureau is dat er meer hogeropgeleiden cryptovaluta hebben aangeschaft. Zo heeft 68 procent van de bezitters een hbo+-opleiding. Bij het vorige onderzoek stelde de organisatie dat 48 procent van de bezitters een middelbare beroepsopleiding als hoogste opleiding heeft genoten. Kantar TNS heeft de aantallen verkregen op basis van onderzoek onder ongeveer 44.500 huishoudens, dat plaatsvond in januari van dit jaar.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment