Microsoft maakt het connecteren van Bluetooth-toestellen eenvoudiger in Windows 10. Gebruikers krijgen een notificatie als een Bluetooth-apparaat zich in de buurt bevindt en verbinding probeert te maken met de computer. Deze feature is beschikbaar in de eerstvolgende update van het besturingssysteem.

Een Bluetooth-apparaat dat klaar is om te verbinden en zich in de nabije omgeving van een computer bevindt, kan binnenkort op een eenvoudige manier worden gekoppeld met behulp van een notificatie op het bureaublad. De enige voorwaarde is dat het apparaat door Windows 10 ondersteund is.

Manueel koppelen

Tot de komst van de update moeten gebruikers Bluetooth-apparaten manueel koppelen met hun computer. Dat toevoegen van een apparaat gebeurt via ‘Apparaat toevoegen’ onder instellingen in Windows 10.

Voorlopig is de Surface Precision Mouse het enige ondersteunde Bluetooth-apparaat dat met behulp van een notificatie met een computer of laptop kan worden gekoppeld. Microsoft werkt samen met partners, zoals Logitech, om het verbinden van andere Bluetooth-apparaten eenvoudiger te maken.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment