Groepsgesprekken in WhatsApp kunnen inmiddels meer dan 200 personen bevatten. Je kunt dan natuurlijk zomaar in het wild iemand aanspreken, maar het is dan maar afwachten of diegene voor wie het bericht bedoeld is, het bericht ook daadwerkelijk leest. Met de nieuwe tag-functie in WhatsApp (link) kun je die desbetreffende persoon direct aanspreken in een groepsgesprek. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is om je bericht te beginnen met een apenstaartje en de naam van de desbetreffende persoon. De getagde persoon krijgt vervolgens een melding op zijn of haar toestel.

 

Personen taggen in groepsgesprekken in WhatsApp

Het taggen van personen is een aanvulling op de eerder beschikbaar gekomen antwoord-functie van WhatsApp. Het verschil is dat taggen alleen werkt in groepsgesprekken. Tik simpelweg een apenstaartje en er verschijnt direct een lijst van alle personen die deelnemen aan het groepsgesprek. Kies voor één van de deelnemende personen, typ je bericht en verstuur deze in het groepsgesprek. Het verschil met een gewoon bericht is dat de getagde persoon altijd een melding krijgt, ook al is het desbetreffende groepsgesprek stilgehouden dankzij de stil-functie. Je kunt deze meldingen helaas niet handmatig uitschakelen. Je kunt dit oplossen door groepsmeldingen compleet uit te schakelen via Instellingen > Meldingen. Dit geldt dan voor alle groepen binnen WhatsApp.

Deze nieuwe tag-functie is de komende tijd al getest in betaversie’s van WhatsApp, maar is vandaag pas beschikbaar gekomen. Om de tag-functie te kunnen gebruiken, is het niet meer nodig om WhatsApp te updaten als je deiOS 10-update van vorige week al op je toestel hebt staan. Deze update maakte het mogelijk om Siri te gebruiken voor WhatsApp. Siri werkt echter niet in combinatie met de nieuwe tag-functie. Bovendien is de tag-functie ook nog niet actief in de web- en desktopversie van WhatsApp, waardoor je het daar nog even zonder moet doen. Je kunt wel op getagde namen klikken, maar niet versturen. Overigens is daar nu wel de eerder genoemde antwoord-functie beschikbaar, waardoor je rechtstreeks op een eerder bericht kunt reageren.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment