Microsoft biedt nieuwe beveiligingsmogelijkheden om IT-medewerkers te helpen met de bescherming van Windows-apparatuur tegen de exploits van de Spectre en Meltdown processors. Dat kan via een update van de Windows Analytics service.

Meltdown/Spectre

Dit meldt Terry Myerson, executive vice-president voor Microsoft's Windows en Devices Group, in een blogpost. "Deze op hardware gebaseerde beveiligingskwetsbaarheden zijn een nieuwe uitdaging voor ons allemaal."

Met de update kan Windows Analytics rapporteren over de status van firmware, besturingssysteem en antivirussoftware, zodat IT-afdelingen de beveiliging van Windows-apparaten beter kunnen beoordelen in het licht van de Spectre- en Meltdown-kwetsbaarheden.

Windows Analytics wordt gebruikt om de status van het apparaat te controleren, problemen op te sporen en problemen op te lossen die zich voordoen op Windows-apparaten. De nieuwe updates zijn beschikbaar in Windows Analytics voor Windows 10, evenals Windows 7 Service Pack 1 en Windows 8.1.

Nieuw toegevoegde functies in Windows Analytics omvatten de mogelijkheid om te bepalen of antivirussoftware compatibel is met vereiste Windows-updates van het besturingssysteem en om de Windows-beveiligingsupdateversie te bepalen die op een apparaat wordt uitgevoerd. Windows Analytics kan ook aangeven of Windows-beveiligingsupdates zijn uitgeschakeld.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment