Facebook misbruikt telefoonnummers die gebruikers opgeven om een sms te krijgen voor tweetrapsauthenticatie, om spam te sturen. Antwoorden op die sms-spam belanden bovendien automatisch als posts op accounts van gebruikers.

Het is onduidelijk of het gaat om bugs of features, meldt The VergeGebruikers merkten deze week op dat zij na het aanmelden voor tweetrapsauthenticatie sms-spam kregen met notificaties van Facebook. De inhoud daarvan is, net als bij de mails die Facebook naar gebruikers verstuurt, dat het ene contact op het andere contact heeft gereageerd en is bedoeld om gebruikers meer naar Facebook te krijgen.

Wie op de sms antwoordt dat de spam moet stoppen, zal zien dat dit antwoord automatisch als post op het account verschijnt. Facebook heeft een functie om te posten via sms, maar daarvoor moeten gebruikers dat eerst aanzetten en vervolgens een bevestigings-sms sturen.

The Verge wijst erop dat het misbruik van het telefoonnummer van tweetrapsauthenticatie voor andere doeleinden juridische consequenties kan hebben. Facebook zegt in een statement alleen dat het kijkt naar de situatie en is nog niet verder op de klachten ingegaan.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment