KPN biedt vanaf deze week naast zijn 100Mbit/s- en 500Mbit/s-abonnementen voor glasvezel ook een 200Mbit/s-optie aan. De snelheid komt beschikbaar voor een meerprijs van 8,99 euro per maand.

KPN bevestigt tegenover Tweakers het nieuwe abonnement als optie aan te bieden, nadat Breedbeeldweetjes hier over bericht had. Een woordvoerster meldt dat KPN zag dat er behoefte bestond aan een pakket tussen het aanbod van 100Mbit/s- en 500Mbit/s-opties.

Ook wat de meerprijs van 8,99 euro per maand betreft zit het 200Mbit/s-aanbod tussen dat van 100Mbit/s met 4,99 euro en 500Mbit/s van 12,99 euro in. KPN heeft de nieuwe optie nog niet op zijn site staan. Klanten moeten inloggen en zien het aanbod als optie bij de instelling om hun snelheid te verhogen. Binnenkort publiceert KPN de optie wel op zijn website.

Het gaat bij de glasvezelabonnementen om symmetrische snelheden dus ook de uploadsnelheid bedraagt 200MBit/s. Daarnaast werkt KPN aan het upgraden van zijn koperlijnen, om een downloadsnelheid van theoretisch 400Mbit/s te bieden bij pairbonding van dsl. De upload hiervan ligt echter op maximaal zo'n 75Mbit/s.

KPN

Reacties mogelijk gemaakt door CComment