Facebook heeft te kennen gegeven dat een bug de oorzaak is van het ontvangen van sms-berichten na het aanzetten van tweetrapsauthenticatie. Eerder bleek dat gebruikers sms-spam ontvingen met linkjes naar posts van anderen.

De sociale-netwerksite heeft in een bericht op zijn website bekendgemaakt dat het gaat om een fout. Bij monde van Alex Stamos, die bij Facebook werkt als Chief Security Officer, laat het bedrijf weten dat het niet de bedoeling was om niet-beveiligings-gerelateerde sms'jes te versturen aan gebruikers die tweetrapsauthenticatie hebben aangezet. Facebook gaat dit daarom aanpassen, waardoor de sms-spam die bij sommige gebruikers optrad, moet verdwijnen. In de komende dagen moet de desbetreffende update worden uitgebracht.

Tevens bleek dat het reageren op de sms-berichten ervoor zorgde dat de reactie als post op Facebook verscheen. Dit is een functionaliteit die Facebook al langer heeft, en ervoor zorgt dat gebruikers zonder mobiel internet toch, via sms, een bericht op de site kunnen zetten. Omdat mobiel internet echter tegenwoordig alom vertegenwoordigd is, wordt deze functionaliteit op termijn uitgeschakeld, aldus Facebook.

Facebook kreeg in de afgelopen dagen veel kritiek toen bleek dat er sms-spam werd verzonden naar gebruikers die tweetrapsauthenticatie hadden aangezet. Er werd gespeculeerd dat Facebook dit heimelijk als nieuwe feature had geïntroduceerd, maar Facebook bezweert dat dit niet het geval is.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment