Google test een manier om de locatie van een Android-telefoon door te geven aan de alarmcentrale als de gebruiker een noodoproep doet. Daarvoor werkt Google samen met het bedrijf RapidSOS en West Corp.

De alternatieve manier om een locatie door te geven aan een alarmcentrale wordt door Google getest in de Verenigde Staten voor het alarmnummer 911. Uit de eerste experimenten blijkt dat de technologie van Google en zijn partners beter werkt dan het achterhalen van de locatie op basis van gegevens die door zendmasten worden doorgegeven aan de alarmcentrale, zo meldt The Wall Street Journal.

Google heeft de technologie getest met een groot aantal alarmcentrales in de Amerikaanse staten Texas, Tennessee en Florida, in gebieden waar in totaal 2,4 miljoen mensen wonen. In de meeste gevallen, namelijk 80 procent, waren de gegevens van Google accurater dan de gegevens die door zendmasten worden doorgegeven; de gemiddelde radius van de locatie van de gebruiker was bij de technologie van Google 37 meter, en die van de zendmasten gemiddeld 159 meter. Ook kwamen de gegevens van Google sneller binnen bij de alarmcentrales.

Voorlopig gaat het dus nog om een test in de Verenigde Staten, en het is onduidelijk of de functionaliteit standaard wordt ingebouwd in Android, maar het is wel de bedoeling om de implementatie uit te breiden naar de rest van het land. Ook onbekend is of Google plannen heeft om de technologie toe te passen op het Europese noodnummer 112.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment