Intel verwacht dat laptops met 5g-verbindingen vanaf eind 2019 zullen verschijnen. Intel heeft dan een modem klaar die verbindingen met 5g-netwerken mogelijk maakt. Microsoft, Dell, HP en Lenovo komen met 5g-varianten van laptops, zo is op te maken uit informatie van Intel.

Intel zegt dat het voor zijn XMM8000-serie van modems met 5g-ondersteuning samenwerkt met Microsoft, Dell, HP en Lenovo. Dat lijkt erop te wijzen dat laptops van deze fabrikanten zullen werken met een modem van Intel om verbinding te maken met 5g-netwerken. De laptops verschijnen vanaf de tweede helft van 2019, zo claimt Intel.

De processorontwerper zal volgende week op telecombeurs Mobile World Congress een 2-in-1 laten zien met 5g-ondersteuning en een achtste generatie Core i5-processor. Dat de uiteindelijke producten nog anderhalf jaar op zich moeten laten wachten, ligt voor de hand. Slechts een deel van de 5g-standaard ligt al vast en bovendien zijn er nog geen 5g-netwerken live. De eerste providers beginnen dit jaar met het aanbieden van 5g. Wanneer dat gaat gebeuren in de Benelux, is onbekend.

Tegen die tijd zullen er ook al smartphones zijn met 5g. Processorontwerper Qualcomm zei eerder dat diverse fabrikanten werken aan smartphones met Snapdragon-socs en 5g-modems, en dat die vanaf volgend jaar op de markt moeten komen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment