Volgens een rapport van AdDuplex groeit de Fall Creators Update sneller dan andere grote Windows 10-updates die tot op heden zijn uitgebracht. Sinds de update in september 2017 uitkwam, is de update op 85 procent van de Windows 10-pc's geïnstalleerd.

Ter vergelijking: toen de Fall Creators Update uitkwam, stond de Creators Update van een half jaar eerder op een kleine 75 procent van de Windows 10-computers.

Het percentage computers met de update verschilt sterk per land. In westerse landen is die gemiddeld hoger dan elders. Zo is in Nederland ruim 90 procent van de Windows 10-computers uitgerust met de update, terwijl dit percentage in China op 66 procent ligt.

wereldkaart windows 10

Verder blijkt uit de cijfers dat op dit moment de Surface Pro 4 het populairste Surface-product is; ruim een derde van de Surface-gebruikers heeft die tablet. Op de tweede plaats komt de Surface Pro 3 en daarna komt de nieuwste 2017-variant.

 

De cijfers gebaseerd op data van AdDuplex, een advertentienetwerk voor de Windows Store. De informatie is uit meer dan 5000 apps getrokken.

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment