Eigenaar Colruyt opent nog voor de zomer enkele supermarkten onder het Spar-merk die niet over kassa's beschikken. Klanten kunnen met een app producten scannen en die bij het verlaten van de winkel via een qr-code betalen.

Na het scannen van de qr-code, wordt het bedrag voor de boodschappen automatisch van de rekening van de gebruiker afgeschreven. Tussendoor kunnen klanten zien wat het totaalbedrag is dat ze dienen te betalen. Colruyt maakt gebruik van de technologie van Futureproof Retail voor de betaalmethode. Het gaat om een test bij enkele Spar-supermarkten. Wanneer de testen met kassaloos boodschappen doen definitief starten en of andere Colruyt-winkels volgen is volgens De Tijd niet bekend.

Colruyt is de eerste die in Belgie experimenteert met kassaloos winkelen. In Nederland heeft Albert Heijn aangegeven hier nog dit jaar mee te beginnen, terwijl bij het hoofdkantoor in Zaandam werknemers al met AH Tap to Go  boodschappen kunnen doen. In de Verenigde Staten heeft Amazon inmiddels de eerste winkels zonder kassa geopend.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment