Samsung heeft de uitrol van haar Android 8.0 Oreo update hervat. De update is nu weer beschikbaar in Duitsland en zal naar verwachting spoedig in meerdere landen beschikbaar komen.

Samsung startte anderhalve week geleden met de uitrol van de lang verwachte Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Om onbekende redenen heeft Samsung de uitrol van de update een aantal dagen later stilgelegd. Hoewel niet bevestigd, lijken reboot-problemen de oorzaak te zijn dat Samsung heeft besloten de update tijdelijk op te schorten en dit probleem eerst te verhelpen alvorens de uitrol van de update hervat zou worden.

meldt Sammobile. Gebruikers die eerder al een update naar Android 8.0 Oreo hebben ontvangen, krijgen nu een nieuwe update met een omvang van circa 530 MB. Wie eerder de update nog niet had gedownload en geïnstalleerd, krijgt een update van bijna 1,5 GB met daarin ook de totale update naar Android 8.0 Oreo zelf.

 

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de update in de rest van Europa, waaronder Nederland en België, uitgerold zal gaan worden. Dit zal naar verwachting een kwestie zijn van hooguit één tot twee weken zo is de verwachting.

Samsung moet veel ontwikkelen

Diverse mid- en high-end smartphones van andere merken hebben alreeds een update naar Android 8.0 Oreo ontvangen. Sommige fabrikanten kunnen hier sneller mee zijn dan Samsung omdat Samsung relatief veel zogenaamde 'signature apps' meelevert. Ook de grafische schil van Samsung over het Android besturingssysteem (de TouchWiz interface) moet goed aangesloten worden op de nieuwe Android versie. Dit kost meer tijd en testwerk.

Samsung komt later dit jaar ook met Android 8.0 Oreo updates voor de Samsung Galaxy S7Galaxy S7 EdgeSamsung Galaxy A8 (2018)Samsung Galaxy A5 (2017) en Galaxy A3 (2017).

Reacties mogelijk gemaakt door CComment