Google heeft in de marge van het Mobile World Congress in Barcelona aangegeven dat Google Assistant, de slimme spraakassistent van Google, binnen enkele maanden Nederlands zal spreken. Al langer is bekend dat Google werkt aan Nederlandse taalondersteuning voor haar spraakassistent.

Google Assistant, de digitale spraakassistent van Google en tegenhanger voor onder andere Siri van Apple, Cortana van Microsoft, Bixby van Samsung en Echo van Amazon, zal binnen enkele maanden ook Nederlands spreken. Dat heeft Google bekend gemaakt in de marge van het Mobile World Congress in Barcelona. Op dit moment ondersteunt Google Assistant alleen Engels, Duits, Frans en Japans.

google assistent

Waarschijnlijk gaat Google nog voor de zomer een groot aantal talen toevoegen aan Google Assistant. Het was al langer bekend dat Google werkte aan ondersteuning voor de Nederlandse taal in Google Assistant.

Vacature voor tekstschrijver

Vorig jaar september plaatste Google al een vacature voor een Nederlandse tekstschrijver voor Google Assistant. Op basis van die vacature werd toen al de voorzichtige voorspelling gedaan dat Google Assistant mogelijk rond de zomer van 2018 ook Nederlands zal praten. Wanneer namelijk gekeken wordt naar het verleden van spraakassistent Siri van Apple, is zichtbaar dat Apple in juni 2014 een vactature plaatste voor Nederlandse taalontwikkelaars voor Siri en de ondersteuning voor de Nederlandse taal in Siri al in april 2015 beschikbaar kwam in het iOS besturingssysteem.

 

Google heeft een vergelijkbare ontwikkelingskracht als Apple, waaruit opgemaakt kan worden dat de Nederlandstalige versie van Google Assistant waarschijnlijk in ongeveer hetzelfde tijdsbestek ontwikkeld kan worden. Dat zou betekenen dat de Nederlandstalige versie van Google Assistant ergens vanaf het begin van het derde kwartaal van 2018 verwacht zou kunnen worden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment