Nokia is alweer even terug van weggeweest en haalt nu opnieuw een icoon van stal. Ooit waren Nokia’s de meest futuristische telefoons die je maar kon krijgen. Dat vonden de Finnen zelf ook, waardoor ze nauwelijks meegingen in de revolutie die Apple veroorzaakte. Het gevolg? Nokia raakte zo’n beetje zijn complete marktaandeel kwijt en verdween na de overname door Microsoft zelfs even helemaal van de kaart.

Nokia 8110

Goed, we dwalen af. Terug naar 1999 2018. Nokia heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een opvolger van de iconische 8110 aangekondigd. Je weet wel, dat toestel uit The Matrix, maar dan met 4G en een 2,4-inch kleurenscherm. Je schuift ‘m open om telefoontjes te beantwoorden en kunt er natuurlijk ook gewoon Snake op spelen.

 

De Nokia 8110 4G draait op KaiOS, een fork van Firefox OS. Het toestel is voorzien van de Qualcomm 205-chip, 512MB werkgeheugen en een 2-megapixel camera. Terug naar de basis dus en dat geldt gelukkig ook voor de accuduur. Je haalt op een volle lading zo’n 25 dagen standby-tijd.

De Nokia 8110 4G gaat in mei in de verkoop voor 79 euro.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment