De Samsung Galaxy S9 en S9 Plus hebben ondersteuning voor Google’s Project Treble. Dit kan de snelheid waarmee updates op de toestellen verschijnen ten goede komen.

samsung galaxy s9

Een van de vragen die bij de lancering van de Samsung Galaxy S9 niet direct werd beantwoord was die naar ondersteuning van Project Treble. Sinds Android 8.0.0 Oreo delen van het besturingssysteem geüpdate worden, zonder dat alles moet worden bijgewerkt en vernieuwd. De Galaxy S8 ondersteunt deze optie na de Oreo-update nog niet – maar de Galaxy S9 en S9 Plus direct vanaf lancering wel.

 
 

Galaxy S9 Project Treble

Onze collega’s van SamMobile konden in hun korte tijd met de Galaxy S9 checken of Project Treble geactiveerd is op het toestel. En inderdaad, dat blijkt het geval. Dit betekent dat delen van het Android besturingssysteem vernieuwd kunnen worden, zonder dat Samsung zelf toestel-specifieke componenten – bijvoorbeeld: drivers – ook moet bijwerken of mee verpakken.

Op papier kan het dus zomaar zijn dat de Galaxy S9 en S9 Plus veel sneller updates zullen gaan krijgen. Tenslotte staat Samsung niet bekend om de enorme snelheid waarmee grote Android-updates uitgerold worden. Nu is daar lang niet voor iedereen iets mis mee, zeker zolang de beveiligingsupdates wel regelmatig arriveren. Maar toch: met de komst van Treble op de Galaxy S9 zien we misschien wel verandering in één van Samsung’s grootste pijnpunten.

Uiteindelijk is er natuurlijk maar één manier om uit te vinden wat Project Treble voor de Galaxy S9 gaat doen: afwachten. Pas als het toestel lang en breed op de markt is, en de eerste (grote) updates uitgerold moeten gaan worden zullen we merken of alles inderdaad sneller verloopt. Voor nu is het in ieder geval duidelijk dat ondersteuning beter is dan geen ondersteuning. Of we eind 2018 minder lang moeten wachten op Android versie P blijkt dan.

Galaxy S9 voor release in huis

De Galaxy S9 is recent gelanceerd, en is vanaf 16 maart leverbaar. Je kunt ‘m nu al voorbestellen, uiteraard. Als je ‘m bij Samsung zelf pre-ordert krijg je ‘m al vanaf een week voor de release thuisgestuurd. Tevens kun je in de pre-order periode je oude smartphone direct inruilen voor extra geld. En check vooral op ook onze hands-on preview van het toestel.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment