Facebook werkt aan een manier om statusupdates te plaatsen met gesproken berichten, met de naam Voice Clips. Vooralsnog wordt de nieuwe manier van posten beperkt beschikbaar gehouden, door het aanvankelijk alleen in India te testen. Een aantal gebruikers van de sociale-netwerksite had al naar buiten gebracht dat zij de nieuwe feature hadden ontdekt, waarna een Facebook-woordvoerder dit bevestigde tegenover TechCrunch. Volgens het bedrijf is Voice Clips een nieuwe manier voor gebruikers om zich te kunnen uiten.

 

Gebruikers die al toegang hebben tot de nieuwe functionaliteit kunnen in het menu bij het plaatsen van een statusupdate kiezen voor Voice Clip. Daarna is er de mogelijkheid om een audiobericht op te nemen, dat vervolgens op Facebook kan worden geplaatst. Daar kan ook een begeleidende tekst bij worden gezet. Audioberichten kunnen volgens TechCrunch zo lang zijn als de gebruiker zelf wil, of totdat het opslaggeheugen op de smartphone vol is.

Vooralsnog is Voice Clips dus alleen beschikbaar voor een klein deel van de Facebook-gebruikers, en alleen in India. Wanneer de functionaliteit breder beschikbaar komt is niet duideiljk; daar heeft de woordvoerder niets over losgelaten.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment