Een e-mailaccount van Hope Hicks, de opgestapte communicatiedirecteur van het Witte Huis, is gehackt. Dat heeft zij laten weten aan de Amerikaanse inlichtingencommissie die onderzoek doet naar Russische inmenging.

Dat melden bronnen die bij een getuigenisverklaring van Hicks aanwezig waren aan NBC News.

Tijdens de ondervraging, die achter gesloten deuren plaatsvond, zei Hicks tegen de inlichtingencommissie dat zij geen toegang meer had tot twee van haar e-mailaccounts. Het gaat om een account dat zij gebruikte tijdens de verkiezingscampagne van Donald Trump en om een privé-account.

Eén van die accounts is volgens haar gehackt. Om welk account het gaat, werd niet direct duidelijk. Volgens de bronnen van NBC News ging de inlichtingencommissie niet dieper in op de hack.

Vertrek

Hicks liet eind februari weten dat ze opstapt als hoofd communicatie van het Witte Huis. Een dag daarvoor werd zij ondervraagd door de inlichtingencommissie, maar volgens het Witte Huis heeft haar vertrek niet met het onderzoek te maken.

Hicks staat net als andere medewerkers van de Trump-campagne op de radar van speciaal aanklager Robert Mueller, die de banden tussen de Trump-campagne en Rusland onderzoekt.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment