Google gaat het eenvoudiger maken om wachtwoorden die in de Chrome-browser zijn opgeslagen te exporteren. Dat moet bijvoorbeeld de overstap naar een wachtwoordmanager vergemakkelijken.

In een aankondiging schrijft 'Chromium-evangelist' François Beaufort dat de functie binnenkort beschikbaar moet komen, zonder een precieze releasedatum te noemen. Hij meldt dat de functie het mogelijk maakt om de wachtwoorden te exporteren naar een csv-bestand, dat vervolgens gebruikt kan worden om de wachtwoorden met een wachtwoordmanager te importeren.

Mensen die de exportfunctie nu al willen gebruiken, kunnen overschakelen naar de devchannel van Chrome en zoeken naar de term 'passwords' in de instellingen, aldus Beaufort. Het is momenteel al mogelijk om wachtwoorden in Chrome te beheren en te bekijken, maar er is geen directe exportmogelijkheid. Voor mensen met veel wachtwoorden betekent dit dat een eventuele migratie veel tijd kost.

Los van de methode die Beaufort beschrijft, is het mogelijk om in de stabiele Chrome-browser wachtwoorden te exporteren door deze functie in de Chrome-flags in te schakelen. Daardoor komt de functie na een herstart van de browser beschikbaar en kan er een csv-export uitgevoerd worden na het invullen van het wachtwoord van het OS-gebruikersaccount.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment