De volgende feature-update voor Windows 10 heet hoogstwaarschijnlijk Spring Creators Update, zo valt op te maken uit informatie uit de meest recente Redstone-build voor de daaropvolgende feature-update, met versienummer 5.

Wie in de Redstone 5-build met nummer 17618 een bepaald Powershell-commando met beheerdersrechten invult, krijgt te zien dat de versie die nu bekendstaat als 1803 of Redstone 4, daar wordt aangeduid onder de nieuwe naam. Dat ontdekte Twitter-gebruiker WalkingCat, die vaker ontdekkingen in de code van Microsoft-diensten doet. Het is niet de eerste keer dat deze naam wordt genoemd voor de nieuwe feature-update; deze verscheen eerder bijvoorbeeld al eens als verwijzing in een Bug Bash. Het is de verwachting dat de Spring Creators Update eind deze maand of in april uitkomt, al heeft Microsoft nog geen officiële aankondiging gedaan.

Desalniettemin is er al het een en ander bekend over de eigenschappen van de aankomende feature-update. De meest recente aankondiging van Microsoft ging bijvoorbeeld over een machinelearningplatform, dat onder meer hardwareversnelling voort ai-taken in Windows introduceert. Daarnaast heeft Microsoft al het nieuwe privacymenu getoond dat deel zal uitmaken van de aankomende update. Daarin kunnen gebruikers bij de installatie verschillende keuzes maken voor hun privacy-instellingen. Een andere vernieuwing is de Timeline, waarmee gebruikers een overzicht van hun bezigheden en kunnen terugkeren naar bepaalde momenten. Ook komt er ondersteuning voor Progressive Web Apps in Edge.

Microsoft bevestigde woensdag dat het Windows 10 S niet meer als standalone-versie zal uitbrengen, maar dat andere Windows 10-versies een zogenaamde S-modus krijgen. Beginnend met de 'komende grote update' zullen gebruikers de optie krijgen om een Windows-versie aan te schaffen waarin de modus is ingeschakeld. In een eerdere tweet sprak Microsoft-topman Joe Belfiore nog over 'volgend jaar'. De modus uitschakelen is mogelijk en brengt geen kosten met zich mee. De S-modus staat alleen het gebruik van apps uit de Windows Store toe.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment