Amazons virtuele assistent Alexa in de Echo-speakers heeft sommige gebruikers ongevraagd uitgelachen. Amazon heeft het probleem gefixt.

Een deel van de Echo-speakers van Amazon werd ongevraagd geactiveerd, waarna de virtuele assistent Alexa een harde lach liet horen. Amazon bevestigt het probleem. Het bedrijf zegt een software-update te hebben uitgebracht die dit voortaan moet voorkomen. De oorzaak van de spontane lachstuipen heeft Amazon niet bekendgemaakt.

 

De Amazon Echo-speakers luisteren naar stemcommando's, waarna Alexa vragen kan beantwoorden, informatie kan voorlezen of bepaalde taken kan uitvoeren, zoals het bedienen van slimme apparaten in huis. De Echo-speakers zijn sinds december ook officieel in Nederland te koop, hoewel Alexa nog geen Nederlands spreekt. 

In deze video is te horen hoe de lach op de Amazon-speaker klonk:

 

Poppenhuis De functie waarmee Amerikaanse Echo-gebruikers met stemcommando's direct producten kunnen bestellen leverde al eens problemen op. Zo bestelde een kind een peperduur poppenhuis via de Echo-speaker, terwijl de ouders van niets wisten. Tijdens een tv-item hierover werden allerlei Amerikaanse Echo-speakers getriggerd om ook een poppenhuis te bestellen bij Amazon vanwege een zin die de presentator uitsprak. Concurrentie Amazon gaat aan kop op de markt van slimme speakers, maar het krijgt steeds meer concurrentie, onder meer van de Google Home-speakers en van Apple met zijn HomePod. Zowel Google Home als de HomePod zijn momenteel nog niet officieel in Nederland te koop.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment