Google heeft in Nederland uitnodigingen gestuurd naar deelnemers van Local Guides voor het testen van Google Assistant. De test heeft hoogstwaarschijnlijk betrekking op de Nederlandstalige versie, waarvan Google Nederland bevestigd heeft dat deze binnen enkele maanden uitkomt.

Verschillende tweakers hebben anoniem een tip ingestuurd over de uitnodiging voor de bèta. De uitnodiging is vertrouwelijk, Google vraagt de informatie niet door te sturen of te delen. Inhoudelijk staat er echter geen nieuwe informatie in.

Deelnemers kregen vorige week een bericht met de vraag of zij mee willen doen aan een test. De aanvraagprocedure was geheel in het Nederlands opgesteld. Nu heeft Google de daadwerkelijke uitnodigingen verstuurd. Deelnemers moeten zich opgeven via een formulier en de bèta is beschikbaar voor Android en iOS.

Gebruikers die deelnemen aan de bèta kunnen feedback geven en volgens de uitnodiging kunnen zij ook meedenken over hoe het uiteindelijke product eruit komt te zien. Google Nederland maakte eind februari bekend dat Assistant over 'enkele maanden' ondersteuning krijgt voor de Nederlandse taal.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment