Google Assistant krijgt Custom Device Actions. Dat zijn stemcommando's die door makers van apparaten geprogrammeerd kunnen worden, zodat de assistent van Google binnen de app meer controle krijgt over de verschillende functies van dat apparaat.

Google geeft als voorbeeld een specifiek programma van een wasmachine. Waar nu nog vanuit de assistent met een stemcommando genavigeerd moet worden naar de applicatie van de wasmachinemaker, kan met Custom Device Actions binnen de Assistant-omgeving direct het commando gegeven worden voor het specifieke wasprogramma. Tot nu toe waren de mogelijkheden voor gebruikers die binnen Assistant blijven, beperkt tot niet veel meer dan 'aan' en 'uit'.

Volgens Engadget heeft LG al werk verzet om van Custom Device Actions gebruik te maken. Zo kan in ieder geval een koelkast van LG slimmer afgesteld worden, door bijvoorbeeld de temperatuur te regelen met de assistent. Het is nog niet duidelijk om welke LG-apparaten het allemaal gaat.

Daarnaast introduceert Google verdere mogelijkheden als het gaat om media afspelen. Waar de assistent al muziek en podcasts kon afspelen, is er nu ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld meditatiesessies met de Calm-app te starten door het commando 'talk to Calm' te geven. In de VS kunnen gebruikers interviews van The Daily Show luisteren. Over het afspelen van deze media krijgt de gebruiker ook een mate van controle: de audiofragmenten kunnen gepauzeerd en opnieuw vanaf het begin afgespeeld worden.

Tot slot kunnen gebruikers in de toekomst zich ook abonneren op notificaties van verschillende contentproviders. Zo moet het straks mogelijk zijn om dagelijks de Forbes quote van de dag geserveerd te krijgen, of een alert wanneer een aandelenprijs een bepaalde drempelwaarde bereikt. Ook voor deze mogelijkheden moet het niet meer nodig zijn om aanvullende apps geïnstalleerd te hebben.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment