Facebook Messenger was de afgelopen jaren een beetje de proeftuin van Facebook. De gebruikers-interface is daardoor behoorlijk druk geworden en dat is iets waar ze iets aan gaan doen.

Messenger

Facebook is de dominerende partij binnen de wereld van de messengers. Het bezit WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger en die nemen het grootste deel van de markt voor hun rekening. Instagram lijkt hier niet bij te horen, maar heel veel gebruikers gebruiken de berichten-optie binnen de app om contact te houden. De eigen messenger van Facebook was eerst vast onderdeel van de website en de app, maar is op een gegeven moment losgekoppeld. Dat leverde heel veel boze gebruikers op maar desalniettemin is de Messenger-app een van de grootste apps van het moment met tussen de een en vijf miljard downloads.

De afgelopen jaren heeft Facebook heel veel zaken uitgeprobeerd binnen messenger. Er kwamen bots, stories en advertenties en hierdoor werd de gebruikersinterface wel heel erg druk. WABetaInfo heeft ontdekt dat ze daar bij Facebook iets aan gaan doen. In een versie van Messenger voor iOS is een nieuw design naar voren gekomen met een focus op eenvoud en duidelijkheid.

Naast het nieuwe design zijn er ook een aantal aanpassingen gedaan aan de app. Zo is er een nieuw 'Quick Action'-menu dat naar boven komt wanneer je lang op een conversatie klikt. Ook zal de games-tab verdwijnen en onder Discover een plekje krijgen.

Een belangrijke en opvallende update is dat je straks ook foto's en video's kan sturen die verdwijnen nadat ze bekeken zijn. Wanneer je de foto of video maakt kun je kiezen in setting voor een afbeelding die blijft of die verdwijnt. We kunnen  nog niet zien of je ook kunt instellen hoe lang je de foto kunt bekijken voordat hij verdwijnt. 

Naast het bovenstaande zul je straks berichten gelijk kunnen vertalen in de taal van de smartphone, makkelijk wanneer je Frans vakantievriendje of vriendinnetje hebt. Ook zal de app kunnen zien met wie je verbonden bent op andere platformen van Facebook. Als laatste zien we dat je ook Facebook Pagina's kunt bellen en dat kan weer belangrijk zijn voor bedrijven.

Beschikbaarheid 

Het gaat hier om een vroege versie die gevonden is in de iOS-app. De schermafbeeldingen die hierboven staan zijn ook afkomstig van een iOS-toestel. Wanneer dit nieuwe design samen met de nieuwe mogelijkheden zal uitrollen naar de gebruikers, ook op Android, weten we nog niet.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment