WhatsApp heeft op iOS een update gekregen die het mogelijk maakt verzonden berichten veel langer te verwijderen. Eerst stond het limiet op zeven minuten, maar nu kunnen gebruikers met een iPhone berichten berichten verwijderen die een uur geleden verzonden zijn.

WhatsApp-berichten langer te verwijderen

WhatsApp heeft zonder grote aankondiging het tijdslimiet van berichten verwijderen aangepast. De functie werd in oktober gepresenteerd voor de stabiele versies van de populaire berichtendienst. Berichten die je net hebt gestuurd kunnen tot zeven minuten daarna verwijderd worden. Niet alleen voor jou, maar ook voor degene die het bericht heeft ontvangen. WABetainfo heeft nu ontdekt dat dit limiet van zeven minuten is uitgerekt tot een uur, acht minuten en zestien seconden. Dat oogt behoorlijk willekeurig.

En het is ook best willekeurig, helemaal omdat er nergens wordt uitgelegd waarom het nieuwe limiet deze beperking heeft. Zo lezen we er ook niets over op de ondersteuningspagina van de dienst. Maar goed, iOS-gebruikers kunnen dus in elk geval een uur na het versturen van een bericht dat bericht verwijderen. Mocht je in dit tijd een heel gesprek hebben gevoerd, dan kun je jouw antwoorden uit dat gesprek dus verwijderen. Dat kan in sommige situaties handig zijn, omdat WhatsApp (nog) geen geheimegesprekkenoptie heeft.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment