WhatsApp gaat, tot de nieuwe privacyregels van de EU in werking treden, geen data van Europese gebruikers delen met Facebook.
Daartoe is de chatapp overeengekomen met de Britse privacywaakhond.Ook belooft WhatsApp na de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op 25 mei alleen data te delen als het daarbij voldoet aan de vereisten van de nieuwe regels.

Als WhatsApp om commerciële redenen data met Facebook wil delen, gaat het daarvoor werken met de leidende toezichthouder. Deze grensoverschrijdende toezichthouder is het aanspreekpunt voor bedrijven die in meerdere EU-landen gegeven verwerken.

Onderzoek

WhatsApp paste in 2016 zijn privacyvoorwaarden aan om datadeling met Facebook mogelijk te maken. Daardoor moet spam en ander misbruik worden tegengegaan, maar moet Facebook ook betere gerichte advertenties kunnen plaatsen.

De Britse privacywaakhond startte daarop een onderzoek om na te gaan of WhatsApp zijn gebruikers wel goed op de hoogte stelt van de datadeling.

De autoriteit in het Verenigde Koninkrijk concludeert dat WhatsApp zijn gebruikers in te algemene bewoording op de hoogte heeft gesteld van de gegevensdeling met Facebook. Gebruikers hebben bovendien geeft vrije toestemming kunnen geven voor het delen van hun data. De enige manier om niet akkoord te gaan met de nieuwe voorwaarden, was om WhatsApp niet (langer) te gebruiken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment