Spotify test stembesturing in zijn app, waardoor gebruikers de muziekstreamingsdienst met hun stemgeluid kunnen bedienen.
Dat bevestigt een woordvoerder van het muziekbedrijf tegen TechCrunch. Meer dan dat wilde de woordvoerder er niet over zeggen. Het bedrijf zegt binnenkort meer informatie te delen.

spotify

Gebruikers kunnen met hun stem onder meer informatie over artiesten opvragen, muziek afspelen en een afspeellijst starten.

In februari werd door verschillende vacatures bekend dat het Zweedse muziekbedrijf werkt aan zijn eigen hardware. Mogelijk werkt het bedrijf aan zijn eigen slimme speaker. Daarmee kan het de concurrentie met onder meer de Google Home en de HomePod van Apple aangaan.

De integratie van stembesturing zou Spotify minder afhankelijk maken van slimme assistenten, zoals Google Assistant en Siri van Apple.

Eind februari kondigde Spotify aan zijn aandelen aan de beurs van New York te registreren. Uit ingediende documenten bleek dat de muziekstreamingsdienst 159 miljoen gebruikers heeft, waarvan 71 miljoen betalende abonnees.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment