Tien inspectieauto's gaan in de provincie Noord-Brabant provinciale wegen scannen met camera's. De data wordt gebruikt voor zelfrijdende auto's.
Het gaat om een proef van maximaal twee jaar. In totaal wordt 560 kilometer in kaart gebracht. De gegevens worden op een gedetailleerde kaart gezet die in zelfrijdende auto's gebruikt kan worden.

Zelfrijdende auto's gebruiken voertuigsensoren die constant informatie over de weg nodig hebben. Op die manier weet de auto waar deze zich bevindt, hoe deze moet rijden en moet reageren in het verkeer.

In de proef verzamelen de inspectieauto's onder andere informatie over wegmarkeringen, verkeersborden, putdeksels en andere objecten op de weg. Met de informatie kan een zelfrijdende auto bijvoorbeeld ook de omgeving begrijpen bij mist.

Samenwerking

Gedeputeerde Christophe van der Maat zegt dat de provincie Noord-Brabant "de komst van zelfrijdende auto's mogelijk wil maken en het liefst wil versnellen". Voor het project werkt de provincie samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de bedrijven V-Tron en AND.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment