Android Police meldt op basis van naar eigen zeggen betrouwbare bronnen dat Google op het event van 4 oktober een eigen 'slimme' wifi-router zal aankondigen. Het apparaat moet de naam 'Google WiFi' dragen en 129 dollar kosten.

 

De router moet samen met de Pixel-telefoons, Google Home en een 4k-Chromecast aangekondigd worden,schrijft Android Police. De bronnen waarop de site zich beroept, zouden in het verleden juiste informatie aan de site hebben verstrekt. De router moet voorzien zijn van 'smart'-functies, maar het is onduidelijk waaruit deze bestaan. Een van de bronnen claimt daarnaast dat verschillende access points met elkaar verbonden kunnen worden om één groot netwerk te vormen. Ook zou het bereik van het apparaat dat van vergelijkbare routers moeten overtreffen.

Het uiterlijk van het apparaat moet bovendien ongeveer overeenkomen met dat van een witte Echo Dot van Amazon, die een onopvallende look heeft. Android Police acht het mogelijk dat de router over functies beschikt die samenwerken met Google Home. Google heeft al eerder een router uitgebracht. Zointroduceerde het bedrijf in samenwerking met TP-Link de OnHub in augustus 2015. Daarna kwam het bedrijf met een tweede versie, dit keer in samenwerking met Asus.

Google kondigde deze week het 'Made by Google'-event aan voor 4 oktober. Het is de verwachting dat daarbij ook de Pixel-telefoons geïntroduceerd worden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment