Sommige exemplaren van de Samsung Galaxy S9 worden geplaagd door een onnauwkeurig touchscreen. Het is onbekend hoeveel toestellen precies zijn getroffen.

Problemen Samsung Galaxy S9-touchscreen gemeld

Hoewel de Samsung Galaxy S9 pas enkele dagen te koop is, lopen sommige gebruikers al tegen problemen aan. Op verschillende internetfora, waaronder Reddit, zijn veel klachten te vinden over het touchscreen van de smartphone. Vooral de grotere Galaxy S9 Plus lijkt getroffen te zijn, al klagen er ook enkele gebruikers over de ‘normale’ Galaxy S9.

Volgens de gebruikers heeft het scherm problemen met het detecteren van aanrakingen rond de randen van het scherm. Zo kunnen sommigen met geen mogelijkheid de notificaties naar beneden vegen, terwijl anderen de menuknoppen onderaan in beeld niet kunnen gebruiken. Een andere groep Galaxy S9 Plus-bezitters loopt tegen problemen aan bij het toetsenbord. Zij claimen dat het scherm hun aanrakingen niet detecteert als ze de ‘E’, ‘R’ of ‘T’ indrukken.

Dode vlekken op het scherm

In alle gevallen lijken er enkele dode vlekken op het touchscreen van de Galaxy S9 te zitten. Het beeld wordt wel getoond, maar reageert niet op aanrakingen. Samsung heeft nog niet gereageerd op de klachten, maar omdat het toestel gloednieuw is, vallen de problemen wel onder je garantie.

Onduidelijk is hoeveel gebruikers er precies getroffen zijn door het probleem, en of hier ook Nederlanders bij zitten. Op Reddit zijn enkele tientallen klachten te vinden, maar het is onduidelijk hoeveel gebruikers er precies getroffen zijn.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment