Snapchat heeft een zonnebril onthuld die uitgerust is met een camera met een gezichtsveld van 115 graden. Met de accessoire kunnen gebruikers video's van tien seconden opnemen die direct naar Snapchat gestuurd worden. Het gadget heet Spectacles.

 

Snapchat maakt het nieuws zelf bekend en heeft er ook een website voor opgezet. De camera zit voor de drager aan de linkerkant. Vermoedelijk is de camera aan de rechterkant nep en alleen geplaatst om de symmetrie van de zonnebril te behouden. Een ring led-lampjes om de camera heen lichten op wanneer eensnap gemaakt wordt. Bijzonder aan de zonnebril is ook dat de video's niet rechthoekig zijn, maar rond. Dit zou beter het menselijk zicht moeten nabootsen. Kijkers kunnen volgens een demo op de website hun telefoon tijdens het afspelen draaien om zelf te bepalen welk gedeelte van deze cirkel ze precies willen zien. Er wordt op de site niet gesproken over de mogelijkheid om ook foto's te maken met Spectacles.

De snaps worden draadloos naar de telefoon van de gebruiker verzonden. Volgens onder andere The Verge gaan Spectacles 130 dollar kosten en wordt het gadget deze herfst in kleine hoeveelheden op de markt gebracht. Onduidelijk is op welke markten de camera-zonnebril allemaal in de herfst verschijnt. De Benelux moet mogelijk wat langer wachten dan de VS. Het bedrijf maakt overigens tegelijk bekend dat het omgedoopt wordt tot Snap, Inc. omdat het nu meer dan alleen de Snapchat-applicatie te bieden heeft.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment