Nieuw nummer gemakkelijk delen? Het kan nu in de nieuwe versie van Whatsapp. Het is vanaf nu mogelijk om WhatsApp-contacten direct te laten weten dat je een nieuw nummer hebt. De functie is voorlopig enkel beschikbaar voor bètatesters. Wij laten zien hoe je dit wordt.

 

contacten informeren nieuw nummer

Nieuw nummer gemakkelijk delen dankzij

De bètaversie van WhatsApp is uitgebreid met een nieuwe functie. Het is vanaf nu mogelijk om contacten direct op de hoogte te stellen van je nieuwe telefoonnummer. Je kunt ervoor kiezen om alle personen in je telefoonboek een bericht te sturen, of een selectie te maken.

Je vindt de functie in het instellingenmenu van de chat-app onder ‘Account’ en dan ‘Nummer wijzigen’. Voer hier je oude en nieuwe nummer in, en bevestig. Tik vervolgens op ‘Contacten informeren’ en geef aan of je alle contacten wilt berichten, of slechts een paar. Tot slot kun je de nummerwijziging ook compleet geheimhouden.

Nieuw nummer gemakkelijk delen dankzijNieuw nummer gemakkelijk delen dankzijnieuw nummer gemakkelijk delen

Het is al sinds enige tijd mogelijk om gegevens in WhatsApp direct over te zetten naar een nieuw nummer. Dat is handig, want zo neem je direct al je accountinstellingen (zoals status), chats en groepen mee wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon koopt.

 

Eerst beschikbaar voor bèta-versie

De nieuwe functie is momenteel enkel beschikbaar voor bètatesters. Zoals altijd rolt de mogelijkheid na verloop van tijd uit naar alle gebruikers. Meedoen met het testprogramma van WhatsApp is heel gemakkelijk:

  1. Navigeer op je smartphone naar de bètapagina van WhatsApp;
  2. Druk op ‘Tester worden’;
  3. Update nu naar de nieuwste versie van WhatsApp in de Play Store;
  4. Klaar ben je!

Het maximaal twee uur duren voordat je bent toegelaten tot de bèta: meestal hoef je echter niet te wachten. Het testprogramma verlaten doe je door weer naar de bovenstaande webpagina te gaan, en te drukken ‘Het programma verlaten’.

Klik hier voor nog meer Whatsapp nieuws-items

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment