Samsung is na drie jaar gestopt met de ondersteuning voor de Galaxy S6 en S6 edge. De S6 edge+, die in de zomer van 2015 verscheen, staat wel op de lijst van ondersteunde modellen die maandelijks een beveiligingsupdate krijgen.

samsung galaxy s6

De S6 edge+ is daarmee nu het oudste model op de lijst, samen met de niet in de Benelux verschenen S6 Active en Note 5. In opgeslagen versies van de pagina, zoals van de Google Cache op 29 maart en Web Archive van 8 maart, staan de S6 en S6 edge wel, waaruit blijkt dat Samsung die toestellen nog maar pas uit de lijst heeft gehaald.

De lijst bevat de toestellen die van Samsung beveiligingsupdates krijgen. Daarbij streeft de fabrikant ernaar om high-end modellen elke maand te updaten, terwijl dat bij midrangetelefoons elke drie maanden moet gebeuren. De recentste update voor de Nederlandse versie van de Galaxy S6 is volgens SamMobile van 1 april. Daarbij gaat het om Android 7.0, want Samsung heeft geen versie van Android 8.0 of 8.1 uitgebracht voor zijn drie jaar oude modellen.

Het verwijderen van de S6-telefoons uit de lijst wijst erop dat de fabrikant vasthoudt aan een periode van drie jaar voor beveiligingsupdates van zijn toestellen. Dat is ook de periode die Google voor zijn Pixel-telefoons hanteert. Veel fabrikanten ondersteunen Android-telefoons veelal korter.

Het staken van de ondersteuning gebeurt op een moment dat Samsung in Nederland verwikkeld is in een rechtzaak tegen de Consumentenbond. De bond wil dat Samsung telefoons langer ondersteunt met updates. De uitspraak in die zaak zou op 23 mei moeten komen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment