Google zou volgende week de samengevoegde versie van Android en Chrome OS willen tonen, iets dat de zoekgigant ontwikkelt onder de codenaam Andromeda. In diverse bestanden in Android 7.0 zijn daarvoor aanwijzingen opgedoken.

Een topman van Chrome OS en Android stuurde zaterdag een tweet die erop wijst dat Google op zijn evenement volgende week een grote aankondiging wil doen op het gebied van besturingssystemen. Tot nu toe waren er alleen geruchten over nieuwe apparaten, zoals de Pixel-telefoons, een 4k-Chromecast en een wifi-router.

Volgens Android Police gaat het om Andromeda, de naam voor de samengevoegde versie van Chrome OS en Android. Het platform zou nog niet klaar zijn voor een release en Google zou dus alleen een glimp willen laten zien. Het werk dat de zoekgigant eraan doet bleek eerder dit jaar al, toen Chrome OS-gebruikers Android-apps konden gaan installeren door het toevoegen van de Play Store aan het besturingssysteem.

Bovendien heeft 9to5 Google in bestanden die horen bij Android 7.0 diverse aanwijzingen gevonden die erop duiden dat HTC Andromeda aan het testen is op de door HTC gemaakte Google-tablet Nexus 9. Daaruit is op te maken dat Andromeda-compatibele apparaten zich in elk geval onderscheiden doordat ze vensters zonder vaste grootte hebben, zoals desktop-besturingssystemen die ook hebben. Gebruikers kunnen vensters zelf groter en kleiner maken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment