Microsoft heeft veel wijzigingen doorgevoerd in de werking van zijn Windows 10-functie Sets, waarmee gebruikers meerdere apps in tabbladen kunnen zetten om ze bij elkaar te houden. Zo kunnen gebruikers tabbladen verslepen.

Gebruikers kunnen tabbladen van alle ondersteunde apps verslepen, behalve browser Edge, waarschuwt Microsoft. De drag&drop-functie proberen uit te voeren met de browser kan resulteren in een crash van het hele besturingssysteem.

Verder kunnen gebruikers instellen welk programma verschijnt in het Alt-Tab-overzicht. Dat kunnen alle apps zijn of alleen de app waarvan het tabblad vooraan staat. Dat is een instelling in het instellingenmenu van de build. Daarnaast is het mogelijk om in de Verkenner een nieuw tabblad te openen vanuit het menu of het contextmenu bij het selecteren van een map.

De nieuwe functies zitten in de Insider-build voor gebruikers die hebben gekozen voor Skip Ahead en daarmee builds binnenkrijgen van de volgende versie van Windows 10. De functies komen dus niet in de Spring Creators Update, die dit voorjaar zou moeten verschijnen. Microsoft heeft de functie Sets waarschijnlijk geschrapt uit de Spring Creators Update, want hij zit niet in recente builds.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment