Meubelketen Ikea heeft twee bluetoothspeakers uitgebracht met verschillende afmetingen. Beide bieden ondersteuning voor maximaal acht apparaten. Specs ontbreken en de producten zijn nog niet verkrijgbaar in de Benelux.

 

De Eneby-speakers staan onder meer op de Britse site van Ikea. De kleine versie is 20x20cm, terwijl de grote versie 30x30cm meet. Het lijkt erop dat het gaat om reguliere speakers zonder internetverbinding en zonder mogelijkheid tot bediening via stemcommando's, waarmee het niet gaat om concurrenten voor bijvoorbeeld de Google Home Mini en Amazon Echo Dot.

De speakers zijn rechthoekig en hebben alleen een aan- en uitknop op de voorkant, die ook dienst doet als regelaar voor volume, bas en treble. Ikea vermeldt weinig specs, maar verbinding maken kan naast draadloos ook via een kabel en de 3,5mm-ingang op het apparaat. Gebruikers kunnen ook een accupack kopen om de speakers acht tot tien uur op een acculading te gebruiken.

De meubelketen vraagt 49 pond voor de kleine versie en 80 pond voor de grote versie. Dat is omgerekend momenteel ongeveer 56 euro en 92 euro. Het is voor het eerst dat de van oorsprong Zweedse meubelketen bluetoothspeakers aanbiedt. Eerder kwam het wel met andere techproducten, zoals slimme verlichting en een draadloze laders.

ikea bluetooth speaker

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment