De start-up Storro uit Hengelo heeft zijn eerste gelijknamige product geïntroduceerd. Het gaat om een applicatie waarbij gebruikers zelf een netwerk creëren met locaties voor dataopslag. De bestanden worden versleuteld, opgeknipt en verspreid opgeslagen. Dit stelt gebruikers naar eigen zeggen in staat om de macht over informatie te behouden en veilig en privé samen te werken.

 

Storro meent dat de cloud als probleem heeft dat het om een gecentraliseerde architectuur gaat die onrechtmatige overheid surveillance, bedrijfsspionage en grote datalekken vergemakkelijkt. Vier jaar geleden begon het met de ontwikkeling van een product om de gevaren van de cloud te ondervangen. Dat deed het in opdracht van de Nederlandse overheid en het Nederlandse bedrijfsleven.

Het heeft nu een gelijknamige applicatie geïntroduceerd waarbij data niet bij een derde partij wordt opgeslagen, zoals een cloud provider, maar in een eigen netwerk. Vervolgens wordt de data versleutelt, in stukjes geknipt en verspreid opgeslagen op zelf gekozen locaties. Dat garandeert naar eigen zeggen de volledige privacy voor vertrouwelijke informatie. Probeer het hier uit

Reacties mogelijk gemaakt door CComment