Twee studenten claimen aan de terugkeer van Hyves te werken. De twee zoeken financiering om een betere en privacyvriendelijkere versie van het oude Nederlandse sociale netwerk te kunnen introduceren. "Hyves heeft altijd een plekje in ons hart behouden."

hyves

De studenten Joas Hoogendijk en Patrick van der Nat zeggen tegen RTV Utrecht al een jaar te werkenaan de rentree van Hyves. Versie 2.0 van het oude sociale netwerk moet volgens hen niet commercieel zijn, maar wel decentraal, en op samenwerking en de lange termijn gericht. Net als Hyves moet het netwerk 'sociaal, kneuterig en op jou en de samenleving gericht zijn', staat op de site Tijd voor Hyves.

"Het wordt tijd om de sociale waardes die Hyves met zich meebracht, weer op te pakken, door te zetten en naar een hoger niveau te brengen", luidt het in de woorden van het tweetal. Probleem is wel dat ze nog geen toestemming hebben van TMG om de naam Hyves te gebruiken. Ook zoeken ze nog geld om hun plannen te verwezenlijken. Met 70.000 euro aan donaties willen ze onder andere de back-end, de digitale infrastructuur, een kantoor en een Android-versie realiseren.

Het originele Hyves ging in 2013 offline en de naam is tegenwoordig verbonden aan een spelletjessite.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment