Er zijn screenshots verschenen die de gewijzigde interface van Gmail voor desktopbrowsers zouden tonen. Google kondigde woensdag aan dat de browserversie voor Gmail een nieuw uiterlijk en veel nieuwe functies krijgt.

De screenshots tonen hoe veel van de nieuwe functies zijn uitgewerkt. Zo zal Gmail in de standaardweergave niet alleen tonen dat een e-mail een bijlage heeft, maar ook wat voor type bestand dat is, meldt Android Authority. De andere weergaves, comfortabel en compact, bieden die optie niet. Daarnaast komt er een zijbalk die integratie biedt met andere Google-diensten, zoals notitie-app Keep en Calendar. Die zijbalk zit aan de rechterkant.

Het label bovenaan de interface heeft als label 'dogfood', een term die veel bedrijven gebruiken voor een interne test. Google zei woensdag dat gebruikers via een Early Adopters Program toegang kunnen krijgen to de nieuwe versie, maar dat gebeurt pas ergens in de komende weken. Deze screenshots komen vermoedelijk van een bron binnen het zoekbedrijf.

De screenshots tonen ook de Smart Reply's, een functie die op basis van een scan van de mail antwoorden voorstelt. Dat doet Google al in andere diensten. De screenshots tonen niets van de offline werking van de browserversie van Gmail. Die functie zit er wel in.

Vermoedelijk wordt de browserversie van Gmail met dit nieuwe ontwerp een 'progressive web app'. Dat zijn sites die veel eigenschappen hebben van een app. Zo heeft de site een manifest, waar ontwikkelaars het label en icoon voor op het homescreen kunnen definiëren. Bovendien heeft een progressive web app zogenoemde 'service workers' om de site offline te laten werken.

gmail

gmail

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment