Een ontwikkelaar die online de naam moomanjohnny draagt, heeft een werkende iMessage-app gemaakt voor Android. De app, die een verbinding met een iPhone of Mac nodig heeft, komt in de lente van 2017 uit.

 

De ontwikkelaar schrijft op Reddit dat de app gebruik maakt van verborgen iMessage-api's in MacOS of iOS en ondersteuning heeft voor meldingen dat de andere persoon aan het typen is, dat de berichten ontvangen zijn, voor groepsgesprekken, foto's, video's, iOS 10-animaties en andere functies.

In een video laat de ontwikkelaar zien hoe de app draait op een computer waarop Android-variant RemixOS is geïnstalleerd. De app is afhankelijk van een serverapplicatie die op iOS of OSX moet draaien. De ontwikkelaar suggereert om hiervoor een oude iPhone of Mac Mini te gebruiken. Voor de iOS-versie van de server is het nodig dat het apparaat gejailbreakt is.

De app is nog niet te verkrijgen, maar de ontwikkelaar heeft op Twitter wel gezegd dat mensen zich kunnen inschrijven voor een publieke bèta via een Google Docs-formulier. Daaruit zal hij 25 willekeurige mensen kiezen die mee kunnen doen.

Het is niet voor het eerst dat een ontwikkelaar iMessage laat werken op Android. Eerder lukte dat met eenandere app, maar die werd kort na de release verwijderd uit de Play Store. Er waren vraagtekens rondom de app, omdat die kon beschikken over het Apple ID, wachtwoord en alle communicatie van gebruikers, omdat die werkte met een Chinese servers die zich presenteerde als Mac Mini om de functionaliteit mogelijk te maken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment