De strategie van Google op het gebied van messengers is er eentje die moeilijk te plaatsen is. De laatste aanwijzingen zijn dat Google veel meer aandacht gaat besteden aan Android Berichten. In de code van de laatste update zijn daar weer meer aanwijzingen voor gevonden.

 

android web

Veel messengers

Google heeft tot nu toe nooit succes gehad op het gebied van messengers. Dat komt misschien vooral door de vele soorten berichtendiensten die Google heeft. Want je kunt berichten sturen viaGoogle AlloGoogle Hangouts en Hangouts Chat. Daarbij komt ook nog Android Berichten wat dan weer de standaard-app is voor het verzenden van sms'jes.

De laatste tijd zien we steeds meer informatie online verschijnen dat Google veel tijd en moeite aan het steken is in Android Berichten. Het voelt een beetje alsof Google van de Messages-app een soort iOS Messenger wil maken.  Dit vermoeden wordt bevestigd door het feit dat er een web-interface in de maak is voor Android Berichten. Daarmee kun je straks ook vanaf je laptop berichten versturen en ontvangen. Daarnaast  zul je ook gif'jes kunnen versturen vanuit de web-interface en een Google-account kunnen verbinden. Met elke nieuwe update voor de applicatie vindt men nieuwe stukjes code die erop wijzen dat de onthulling van  deze web-interface dichtbij is. Overigens zal de webinterface 'Android Messages for web ' gaan heten.  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment