Google lijkt zijn nieuwe versie van het Android-besturingssysteem te gaan voorzien van nieuwe navigatieknoppen. Onderaan het scherm lijkt de knop met recente apps te worden verwijderd, en krijgt de homeknop een andere vorm.

google

De nieuwe navigation bar werd door Google zelf naar buiten gebracht, maar het bedrijf deed dat in een ongerelateerde nieuwspost over beveiliging in Android. De nieuwe knoppenindeling lijkt dus per ongeluk naar buiten te zijn gebracht, en de bewuste afbeelding is inmiddels al aangepast. Via de cache is de originele post echter nog te zien, zo ontdekte 9 To 5 Google.

Daardoor lijkt het er op dat Google bezig is met het testen van een nieuwe navigatiebalk, die mogelijk bij de volgende Android-versie zal worden uitgebracht. Het lijkt erop dat Google ervoor kiest om de knop met recente applicaties niet langer te gebruiken, waardoor de homeknop en terugknop overblijven. De homeknop is daarbij van vorm veranderd, en is nu langwerpig in plaats van een cirkel.

Of er nog andere wijzigingen zijn in de navigatiebalk is niet uit het beeldmateriaal op te maken, omdat er geen bewegende beelden van zijn. Wel stelt 9 To 5 Google van bronnen te hebben gehoord dat er gestures aanwezig zijn, vergelijkbaar met de iPhone X, werkend met een veegbeweging omhoog. Ook zou de terugknop zichzelf moeten verbergen als deze niet wordt verbruikt.

Mogelijk toont Google de nieuwe navigatiebalk volgende maand, als het zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie houdt. Die staat gepland van 8 mei tot 11 mei.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment