WhatsApp heeft stiekem een nieuwe zeer handige functie in een van de laatste updates verstopt. Je kunt namelijk verwijderde bestanden in WhatsApp weer tevoorschijn toveren.

whatsapp logo

Bestanden opnieuw downloaden

Het is nu mogelijk om foto's, video's, gif'jes, documenten en spraakberichten die in WhatsApp verwijderd zijn, terug te halen. Dat is mogelijk omdat WhatsApp deze bestanden op hun servers bewaart, ook nadat de gebruiker deze gedownload of verwijderd heeft. 

Dit was voorheen ook al mogelijk maar de periode waarin je dit kon doen was beperkt tot en met 30 dagen. Na het binnenhalen van de bestanden werden ze ook meteen verwijderd van de server. Nu blijven de bestanden op de server bewaard en kunnen ze na het verwijderen weer opnieuw gedownload worden.

De bestanden kunnen alleen worden teruggehaald als je ze zelf hebt verwijderd in sdcard/WhatsApp/ om bijvoorbeeld opslagruimte vrij te maken, niet als ze in WhatsApp zijn verwijderd. Volgens WABetaInfo kunnen verwijderde bestanden van 2 tot 3 maanden oud opnieuw worden gedownload, niet langer. Dat wil dus zeggen dat de media 2 tot 3 maanden op de WhatsApp-servers bewaard worden.

De bestanden worden overigens wel versleuteld opgeslagen, via end-to-end encryptie, waar WhatsApp sinds 2016 gebruik van maakt. Dat betekent dat de verbinding tussen twee toestellen, of meer in een groepsgesprek, versleuteld wordt. Om de berichten te kunnen bekijken, dien je een sleutel te hebben en die is alleen beschikbaar voor jou en je gesprekspartner(s).

Reacties mogelijk gemaakt door CComment