Meestal zet Google alleen doodles over anderen of gebeurtenissen buiten de deur online. Vandaag is er echter reden voor een eigen feestje.

 

Google is vandaag 18 jaar geworden. Een mooie leeftijd voor een doodle op de site natuurlijk. Toch is de echte verjaardag een wat complex geheel. Zo kwam de zoekmachine al in 1997 online, maar van een officeel geregistreerd bedrijf van de toenmalige studenten Larry Page en Sergey Brin was nog geen sprake. Volgens Google zelf vond de officiële oprichting plaats op 4 september 1998. Wikipedia noemt als datum 7 september 1998. Om het nog verwarrender te maken zette Google de verjaardagsdoodle in het verleden onder meer op 6 en 7 september online. De laatste jaren verschijnt het plaatje op 27 september, hoewel het ook al eens op de zesentwintigste is geplaatst.

15 september

En dan is er ook nog 15 september 1997, de dag waarop Page en Brin het domein google.com registreerden. Kortom: in de maand september zijn er flink wat bedrijfshistorische dagen te vieren voor Google.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment