Microsoft bracht de Redstone 4-update voor Windows 10 vorige week niet uit vanwege een bug die blue screens of death kon veroorzaken. In plaats van een cumulatieve update heeft Microsoft een nieuwe build ontwikkeld.

Microsoft heeft Windows 10 Insider Preview Build 17134 aangekondigd. Insider-gebruikers in de Fast Ring kunnen deze ontvangen. Tot nu toe werd aangenomen dat buildversie 17133 de rtm-versie van Redstone 4 was, de komende omvangrijke feature-update van Windows 10.

Dona Sakar van het Windows Insider Program maakt echter duidelijk dat Microsoft stabiliteitsproblemen tegenkwam in build 17133. "Deze problemen konden bijvoorbeeld tot een hoger percentage bsod's op pc's leiden." Microsoft koos er niet voor de Redstone 4 op 10 april uit te brengen, zoals de verwachting was, en de problemen via een cumulatieve update het hoofd te bieden, maar een nieuwe build te maken met versienummer 17134.

Volgens The Verge is dit nu de rtm-versie van Redstone 4 en lijkt het erop dat deze gaat verschijnen als Windows 10 April 2018 Update. Daarmee zou Microsoft zijn afgestapt van de naam Spring Creators Update, die aanvankelijk zou zijn gekozen. Ook wijst de nieuwe naam erop dat deze in ieder geval nog in april moet verschijnen.

De Redstone 4-update brengt onder andere de Timeline-functie naar Windows 10, waarmee gebruikers door hun eerdere activiteiten kunnen scrollen en deze weer kunnen oppakken. Ook is er de Near Share-functie voor het op korte afstand draadloos delen van bestanden met andere systemen die Windows 10 draaien.

Tweakers belicht de update in het artikel Windows 10 Spring Creators Update - Kleine stap op Windows' tijdlijn.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment