In de bèta versie van WhatsApp voor Android is een nieuwe instelling aangetroffen waarmee gebruikers van WhatsApp zelf kunnen instellen met welke prioriteit notificaties weergegeven moeten worden. De nieuwe instelling wordt momenteel getest in de Android versie van WhatsApp.

Op dit moment is het zo dat WhatsApp alle notificaties met hoge prioriteit weergeeft. Dat betekent dat er een melding komt in de statusbalk met ook een deel van de inhoud van het ontvangen bericht. In de bèta versie van WhatsApp voor Android is nu een nieuwe instelling toegevoegd waarmee gebruikers de prioriteit van notificaties kunnen aanpassen.

Testers van de bèta versie van WhatsApp kunnen instellen of notficaties met een hoge prioriteit (melding in het notificatiepaneel inclusief berichtje, zoals altijd standaard is geweest) weergegeven moeten worden, of dat notificaties met een lage prioriteit moeten worden gemeld. In dit laatste geval verschijnt alleen een WhatsApp icoontje in de statusbalk en een melding bij het app-icoon.

Aan- of uit

In de bèta versie van WhatsApp is het (nog) niet mogelijk om per gesprek aan te geven of deze met hoge- of lage prioriteit gemeld moet worden. Standaard blijft WhatsApp ingesteld staan dat notificaties met hoge prioriteit worden weergegeven, behalve als gebruikers dit zelf veranderen.

De nieuwe instelling zit vooralsnog alleen in de bèta versie van WhatsApp voor Android. In de bèta versie van WhatsApp voor iOS en Windows Phone is de functie nog niet aangetroffen. Doorgaans worden nieuwe functies en instellingen die aan de bèta versie van WhatsApp worden toegevoegd na een testperiode van enkele weken uiteindelijk toegevoegd aan de officiële versie van WhatsApp. De verwachting is dan ook dat de nieuwe instelling binnen enkele weken beschikbaar zal gaan komen voor alle gebruikers van de Android versie van WhatsApp.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment